Martin Menzing & Wout de Klerk - Opel Adam - Twente Rally 2018
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Komend weekend, op zaterdag 5 oktober, zal de Achterhoek Berkelland Rally, debuteren in het Nederlandse rallylandschap. Deze wedstrijd zal als Shortrally worden verreden. Rallysport Utrecht is gevraagd om één auto als X-auto in te zetten en uiteraard heeft het team daar mee ingestemd. Daarnaast zal het team haar tweede auto, dankzij de steun van haar nieuwe partner DisplayConnect, inzetten in de wedstrijd.

Martin Menzing zal, kort voordat de eerste deelnemer bezit van de klassementsproeven zal nemen, VIP’s, sponsoren en andere gasten van de organisatie kennis laten maken met de rallysport. In 2018 deed hij hetzelfde in de openingswedstrijd van het Nederlands Rally Kampioenschap, de Zuiderzeerally. Daar reed hij onder andere met de populaire vlogger Enzo Knol over de dijken. In zijn vlog liet Enzo naderhand aan de wereld weten het helemaal super te hebben gevonden. In het Achterhoekse Eibergen wil Martin de daar aanwezige gasten eveneens een superervaring laten beleven in de kleine doch zeer vlotte Opel Adam, een auto uit de Duitse ADAC Opel Rally Cup.

De tweede Opel Adam van het team zal in de wedstrijd gaan deelnemen. Rijder Ernst Kranenburg zal door navigator Peter van Teunenbroek over de zes klassementsproeven worden gepraat. Ruim 80 kilometer lang zal Peter Ernst op tijd moeten informeren over het naderende parcours, opdat Ernst zo snel mogelijk zijn Opel Adam van start naar finish kan brengen. Zo’n 54 equipes hebben zich voor deze wedstrijd ingeschreven en Ernst en Peter hebben van de organisatie het startnummer 26 toebedeeld gekregen.

In de werkplaats is hard gewerkt aan het prepareren van beide auto’s. De auto van Martin werd weer piekfijn in orde gemaakt om de gasten met gepaste egards te laten plaatsnemen. Echte issues werden aan beide auto’s, na de deelname aan de Duitse ADAC Rallye Stemweder Berg, verder niet gevonden. Wel bleken de remmen aan de auto van Ernst extra aandacht nodig te hebben. Nieuwe remklauwen brachten hier echter uitkomst en ook zijn Opel Adam staat inmiddels helemaal klaar voor de eerste Achterhoek Berkelland Rally.

De rallykalender van het team zag er begin van het jaar anders uit dan in de loop van dit jaar is gebleken. De crash eerder dit jaar deed het team besluiten om die kalender maar te laten voor wat die was. Twee Belgische wedstrijden werden derhalve geschrapt. Daarvoor kwam de Achterhoek Berkelland Rally echter op de agenda. Deze wedstrijd wordt door het team gelijk gebruikt als test voor de zware Rallye du Condroz, welke begin november zal worden verreden. Hier wil het team het seizoen gaan afsluiten.

Het team wil de organisatie en initiatiefnemers van deze wedstrijd alle succes wensen en hoopt dat deze eerste Achterhoek Berkelland Rally een groot succes wordt en een vaste plaats op de Nederlandse rallykalenders gaat krijgen.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Write a comment:

*

Your email address will not be published.