Ernst Kranenburg & Wout de Klerk - Opel Adam - AvD Sachsen Rallye 2018
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Hard, keihard werd er sinds de AvD Sachsen Rallye gewerkt in de werkplaats Truckrestauratie Onderwater, één van de partners van Rallysport Utrecht. Alles werd en wordt nog steeds, in het werk gesteld om de Opel Adam van Ernst Kranenburg weer wedstrijd klaar te krijgen, zodat het team kan deelnemen aan de ADAC Rallye Stemweder Berg van komend weekend, 15 en 16 juni.

De AvD Sachsen Rallye was de tweede wedstrijd in de Duitse ADAC Opel Rallye Cup, waarin het team van Rallysport Utrecht zich heeft ingeschreven. Het verging Ernst Kranenburg en zijn navigator Wout de Klerk erg goed. Ze konden zich midden in het veld met allemaal jonge honden goed staande houden. Ze wisten zelfs de twee publieksproeven op hun naam te schrijven. In de achtste klassementsproef ging het echter helemaal mis. Daar waar diverse auto’s met het rechterachterwiel in het greppeltje belandden maar weer door konden, daar begon de Opel Adam van Ernst en Wout te happen en te rollen.

Terug in de eigen werkplaats bleek de schade enorm te wezen. Los van het gebutste plaatwerk, bleek ook onderhuids het nodige aan reparaties uitgevoerd te moeten worden. “Er is enorm veel schade,” laat Martin Menzing weten. “Het plaatwerk, ophanging, stuurstang, radiator, stuurhuis, achteras en nog veel meer moet of gerepareerd of vervangen worden. We zijn op zondag thuisgekomen uit Zwickau en op woensdag was de auto al helemaal gestript en begonnen de reparatiewerkzaamheden bij het team van Truckrestauratie Onderwater. Ze stonden bij wijze van spreken al klaar nog voordat we terug waren en hebben serieus hard gewerkt om de Adam weer klaar te krijgen. Uiterlijk dinsdagochtend staat de auto weer in onze eigen werkplaats en kunnen we hem verder klaar maken voor komend weekend.”

“We zijn hen enorm veel dank verschuldigd,” zegt Ernst Kranenburg. “Zonder hen had het nog serieus veel weken langer geduurd voordat de Adam weer klaar zou zijn. We hebben uit Duitsland een donor auto gehaald en het team van Onderwater kon daarmee onze Adam in recordtijd weer rijklaar maken. We zijn hen echt heel veel dank verschuldigd.”

De ADAC Rallye Stemweder Berg staat alweer voor het vierde jaar op de kalender van Rallysport Utrecht. “Het is gewoon een erg mooie wedstrijd,” vertelt Martin. “We voelen ons daar goed thuis en zijn inmiddels redelijk bekend met de klassementsproeven. “De Opel Adam is een heel andere auto dan de Mitsubishi Lancer die we hiervoor hadden. Daar zullen we ook tijdens de verkenningen rekening mee moeten houden. Dat is de les die we hieruit geleerd hebben. Het duurt gewoon wat langer voordat zo’n Adam op snelheid is, dat is niet te vergelijken met de Mitsubishi. Dat betekent dat we vooral moeten zorgen dat we het momentum in de auto moeten zien te houden. Dat begint al bij het verkennen. Waar zitten de hobbels of de gaten en we zullen meer ‘lijntjes’ moeten gaan rijden. Ook dat begint al bij het verkennen,” legt Martin uit.

De wedstrijd begint op vrijdagavond en de finish is op zaterdagmiddag. De deelnemers hebben dan 14 klassementsproeven afgelegd, waarbij 149,3 kilometer op snelheid wordt afgelegd. De ondergrond is geheel verhard. Ook telt deze wedstrijd mee voor de ADAC Opel Rallye Cup.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.