Ernst Kranenburg & Alex Eisenberg - Mitsubishi Lancer Evo VIII - Twente Rally 2016
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Het team van Rallysport Utrecht zal komend weekend haar servicetent opslaan in het Duitse Stemwede. Daar zal het team met twee auto’s deel gaan nemen aan de ADAC Rallye Stemweder Berg.

Deze tweedaagse wedstrijd kent ruim 161 wedstrijdkilometers, verdeeld over vijftien klassementsproeven. Bijna twaalf kilometer daarvan gaat over onverharde ondergrond en een zestal klassementsproeven zijn rondkoersen.

Het team rondom de rijders Martin Menzing en Ernst Kranenburg heeft de afgelopen weken enorm veel werk moeten verzetten om beide Mitsubishi Lancer Evo’s klaar te krijgen. In aanloop naar deze Duitse wedstrijd stond ook de ELE Rally op het programma. De geheel nieuw gebouwde motor van de Evo VII van Martin was in de ADAC Hessen Rallye Vogelsberg stuk gegaan en moest opnieuw volledig gereviseerd worden.

Het geheel opnieuw opbouwen van de motor duurde langer dan gepland. Daarom kon het team niet deelnemen aan de jongstleden verreden ELE Rally. Inmiddels waren er ook andere problemen ontdekt die opgelost moesten worden, ook aan de Evo VIII van Ernst.

Daarnaast kreeg het team nog te maken met een brand. In een ander deel van het pand, waarin ook de werkplaats is gehuisvest, brak een binnenbrand uit. Behoudens rook en waterschade liep het verder gelukkig allemaal goed af. Echter, alle onderdelen, gereedschappen en ook de auto’s kwamen onder een dikke laag roet te zitten.

Martin Menzing & Peter van Teunenbroek - Mitsubishi Lancer Evo VII - Twente Rally 2016
Martin Menzing & Peter van Teunenbroek – Mitsubishi Lancer Evo VII – Twente Rally 2016

Ernst en Martin zijn het gehele team dan ook ontzettend dankbaar voor de enorme inspanning die door hen is geleverd. Het leek er vorige week nog naar uit te zien dat de beide Mitsubishi’s niet op tijd klaar zouden zijn en behalve de ELE Rally ook de ADAC Rallye Stemweder Berg van de kalender geschrapt zou moeten worden. “Een prestatie van formaat,” aldus een trotse en blije Martin. “Er moest nog veel gebeuren. De nieuwe motor van mijn Lancer had bijvoorbeeld nog niet eens gelopen! Inmiddels is alles onder controle en kunnen we toch naar de Stemweder Berg.”

De komende dagen zullen de puntjes op de overbekende ‘i’ geplaatst gaan worden en kan de servicebus worden ingepakt. Donderdag vertrekt het team dan naar Stemwede. Op donderdagavond is dan, na alle formaliteiten de Shakedown. Op vrijdag vinden dan de verkenningen plaats waarna de start om 18:31u zal zijn. De eerste deelnemer wordt om middernacht terug verwacht. Op de zaterdag zal om 9:01u de strijd worden voorgezet. Deze zal duren tot 17:45u en om 21:00u zal de winnaar geëerd worden.

In de Lancer Evo VII zullen Martin Menzing en Peter van Teunenbroek proberen in de top 15 te finishen. Voor de bemanning van de Evo VIII ligt de lat iets hoger. Ernst Kranenburg en Alex Eisenberg hebben een plaats in de top 10 voor ogen. Gezien het aantal deelnemers dat met een R5 en een R4 deelneemt een ambitieuze doelstelling. “In goeden doen moet dat voor Ernst haalbaar zijn,” aldus Martin.

Het team heeft inmiddels ook haar website ingrijpend vernieuwd. Op www.rallysportutrecht.nl is alle informatie over het team en de auto’s terug te vinden

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.